Kap Verde genom mobilen II

Vi bokade en utflykt i mitten av veckan som tog oss runt om Sal genom att åka jeep. Det var nog bland det roligaste jag gjort, att åka jeep! Det gick så snabbt, hoppade och skuttade. Vi var en grupp på runt sex-sju personer samt en chaufför. En annan grupp åkte i en annan jeep bakom oss där vår guide var med. Det var inte svårt att missa oss eftersom sanden stök med oss i form av ett stort sandmoln. 
 
 
Första stoppet var vid denna sandkulle som liknade en pyramid på håll. Vår guide berättade att all denna sand vi kunde se kom från Sahara-öken. Sanden har alltså blåst till Sal genom flera flera år. Just på den här ön fanns det ingen större växtlighet mer än några buskar som trivdes i det varma klimatet. Vi åkte vidare till en liten by där jag såg torkade marindjur hänga vilket var väldigt tråkigt att se.
 
 
Många hus var målade i olika färger. Ljusgrönt, ljusgult, rosa och blå. En väldigt färgglad och vacker stad och man blir så glad av alla dessa färger. På Sal så betyder musiken väldigt mycket för invånarna. Det viktiga i livet är familj och vänner och att leva i nuet och musiken utgör en stor del av det. Att jaga efter materiella ting är inte det som prioriteras här. Vi träffade också på en hemlös hund och det är dessvärre ett väldigt stort problem i Sal och det finns organisationer som jobbar med detta. 
 
 
Vi åkte vidare till en grotta och kikade. Väldigt vacker utsikt och man kunde bada i hålet här eftersom det blir som en liten pool när havet sköljt över. Det såldes mycket fina souvenirer här men vi fick bara en kvart på oss och kika runt så jag hann inte köpa något. Bilden till höger visar en av de rikare delarna på Kap Verde där många europeer bor i dyra villor. 
 
 
En av de sista platserna vi åkte till tog oss till en väldigt fin utsiktsplats. Här ser ni den lilla byn vi åkte igenom. Guiden berättade att många av de som köpt och byggt hus inte har råd att bygga klart det. Men när familjen får tillökning så fortsätter man byggandet. Det gör att huset kan stå med en färdig bottenplan medan övervåningen har väggar men saknar tak. Sista platsen vi åkte till var en gammal gruva som inte längre är i bruk där vattnet är så salt att man flyter ganska lätt. De som ville fick även bada och det var roligt att se hur man liksom bara flöt i vattnet. 
2017 Kap Verde | Frihet, Glädje, Livet, Resa |
#1 - - Linnéa:

ser härligt ut!

Svar: Det var det, åh.. :((
Andrea Törnell

#2 - - Amanda Eveline - Utbytesstudent i Singpore:

åh vad fina bilder! ser härligt ut! :)

Svar: Tack så jättemycket!! :D
Andrea Törnell

Upp