Deep Sea World, värt ett besök?

Här kommer det sista inlägget från Skottland-resan. Den sista aktiviteten vi gjorde var att åka till Deep Sea World som låg en bra bit från centrum. Vi började morgonen med att ta tåget dit som var hur mysigt som helst! Det är alltid kul att åka i från centrum och se mindre orter. Efter att vi kommit fram gick vi en liten sträcka för att sedan komma till akvariet. Vi blev dessvärre en aning besvikna när vi kom fram.
 
 
 
Själva byggnaden var väldigt omodern och lokalerna var gamla och i stort renoveringsbehov. Det kändes lite som att kliva in i en tidskapsel och landa i tidigt 90-tal. Det var väldigt mörk överallt, väggarna var målade i mörka färger och så var även golvet och taket. Sedan kände jag personligen som en akvarist att vissa akvaraium var en lite överbefolkat. Matsalen var ganska fint och upplyst och låg med en utsikt mot vattnet men utbudet av mat var förkastlig. Det fanns inte mycket att välja på och det som fanns var snabbmat, även till barn så fanns det bara snabbmat att välja på.
 
 
 
 
 
 
Efter vår vistelse hos Deep Sea World så var det dags att ta tåget tillbaka till centrum igen. Vi skrattade bara åt besvikelsen vi fick över stället, men trots det så hade vi det jättetrevligt ändå. Men jag hoppas att vissa akvarier blir större eller mindre befolkade iallafall.
 
 

Vandringen till Arthur's Seat

Den här dagen hade vi egentligen tänkt att gå till museer och kolla runt lite i staden, men efter att jag tittat på vädret under morgonen och såg att det skulle vara lite soligt så bestämde vi oss för att vandra istället. Jag har aldrig vandrat innan så det här vart något helt nytt för mig och jag älskar det! Jag vill väldigt gärna vandra igen i framtiden. Hur kan man tacka nej till naturen, motion och bra sällskap? Jag förstår varför andra tycker om att göra det här. 
 
 
Precis i början av ledet, när jag säger ledet så menar jag vandringsledet, vandringsvägen. Vi gick inte med någon grupp utan vi gick själva vilket många andra också gjorde. Jag ångrade genast mitt val av kläder när jag insåg hur varm jag blev snabbt. Önskade också att jag hade tagit med mig mina gympaskor men dom fick inte plats i bagaget. 
 
 
Ser ni människorna på bilden? Det är ungefär där Sam står när jag fotade första bilden. 
 
 
  
 
 
Vi gick längs stigen som ni kan se på bilden och bakom den massiva stenen som syns tydligt, där det står folk på toppen där började trappan till det riktiga berget. Men trappan syns inte på bilden. Innan vi började gå upp för den trappan så halkade Sam på rumpa i lera. Stackarn.. men det gick bra och jag kunde inte sluta skratta. Föresten, jag photoshopade bort alla turister i denna bild. Tur att man kan göra det! 
 
 
Efter vi gått upp för en redig bit av stentrappan så blev vi hungriga, så vi stannade till och åt matsäck som vi tagit med oss. Energin försvinner direkt eftersom man hela tidan rör sig genom terräng. Sam dricker på en cider som han har som tradition att dricka vid vandring hit. Det blåste väldigt mycket där uppe, så man hann bli lite kall. 
 
 
Något jag inte kunde förstå var människor som var vardagsuppklädda under vandringen. Alltså skinnjacka, ballerina och handväska? 
 
 
Nästan framme till högsta punkten, men inte än. Visst är det vackert? Bilden nedanför tog jag när vi stod på toppen. Högsta punkten på kullen Arthur's Seat! Så makalöst vackert i verkligheten, bilderna ger ingen rättvisa. Det måste bara upplevas! Alla borde testa på vandring någon gång. Det är verkligen något jag rekommenderar. 
 
 
En sådan frihetskänsla som är helt obeskrivbar i ord. Jag ville bara hoppa utför klippan och flyga över hela staden och andas in den friska luften. 
 

Edinburgh Castle

Gårdagen började tidigt! Sam köpte frukost redan vid klockan sju på morgonen och väckte mig strax efter halv åtta med jättegod frukost. Efter det somnade vi till en stund innan vi sen begav oss till Edinburgh Castle. Det blåste kallt och temperaturen låg runt  sex grader. Jag har tappat mina fingervantar så det var inte så skönt att fota utomhus i detta väder. Men vad gör det när man befinner sig på ett slott?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upp