Capri Island II

I ärlighetens namn så var det faktiskt roligt att få uppleva det här med att vara en ''typisk turist'' med guide och gå i led. Vanligtvis är det något jag inte brukar göra utomlands eftersom jag vill vara fri och inte följa ett reseschema. Vår lilla grupp på 12 personer blev upplockade av en minibuss som tog oss till en liten färja. Precis innan det blev klistermärken utdelade som vi fick ha klistrat på tröjan med guidens nummer på, ifall vi kom bort haha.
 
 
 
Efter båtturen runt ön åkte vi till toppen av Capri och där vi bestämde vi oss för att äta mat. Efter det gick vi runt i butiker och kollade bland allt fint handmålat porslin. Gatorna var väldigt smala, buskar av blommor hängde längs gatorna och vi kunde känna olika blomdofter.
  
 
Något som gjorde mig väldigt ledsen var en butik vi gick in i som sålde koraller, snäckor och tvättsvampar som inredning. Det tillhör havet, inte oss. Jag avskyr sådant och blir igen, påmind om hur vidrig mänskligheten kan vara. Det är en sak om man hittar en uppspolad korall på stranden och tar hem den men att hämta upp mängder från havet och sen sälja för äckligt höga priser det gör mig så arg. Lika arg blir jag på okunniga konsumenter som köper sådant. Fast det borde väl ändå vara sunt förnuft? 
 
   
 
Jag var så glad över att Lelle tog med sig ett extra par solglasögon för jag kände hur mina ögon irriterades av solens strålar. Lelle brände till och med ögonen så de blev röda. Vi åkte en turistbil längst upp på ön och vandrade en bit och fick se denna mirakulösa utsikt. Jag hade svårt att slita mig från vyn. Jag ville bara slå upp ett tält och bosätta mig där några dagar för att få fortsätta se den här utsikten. Så galet att platser som dessa existerar egentligen. 
 
 
 
 
En bild på trädgården vi besökte. Färgsprakande blommor överallt, dock mycket trängsel med turister på vissa platser. Tog inte mycket bilder mot slutet av äventyret för jag hade ont i benen och var trött. Vi gick även till staden och kollade runt lite. Tappade bort guiden lite då och då i folkvimlet men det gick bra. 
 
  
Efter trädgården åkte vi längst ner till ön och där badade jag och Lelle i det turkosa havet en sista gång innan båtfärden hem igen. Naturens styrka är så otroligt stark och det blåste intensivt och havet slog hårt mot klipporna så ibland följde vi med vågorna ut en liten bit för att slängas in mot klipporna, inte så skönt kanske men kul. 
 
 
Upp