Min födelsedag, 22 år!
Jag fyllde 22 år för någon vecka sedan och det känns bra. Jag är så glad och tacksam över vad jag åstadkommit i livet så här långt, och att jag är frisk, har en familj, min gulliga pojkvän och hans familj som blir som en liten extra familj och mina fina vänner, för vad skulle jag göra utan dom? Jag är klar med skolan. Från grundskolan till universitetet. Jag vill inte säga att jag aldrig kommer återvända dit, för strökurser kan man ju ändå ta om man vill lära sig mer om något. Men att vara student som jag varit i alla år fram tills i somras, det kommer jag aldrig bli igen och det känns skönt. För just nu vill jag försöka hitta det jag vill göra. 
 
Jag vill också säga tack för alla fina presenter jag fått av nära och kära. Vet att det blev lite svårare i år med att köpa presenter till mig i och med att jag inte ville ha något materialistiskt. Utan jag uppskattar tid med dom jag tycker om väldigt mycket i form av en upplevelse. Så det blev restaurangbesök, konsert, fika och kram&pommes-kuponger (hihi). ♥
 
Charlottenborgs Slott
Idag hade jag bestämt mig för att gå ut och fota, som typ alla lediga dagar. Jag visste inte vart jag skulle först, men jag slutade upp vid renässansslottet Charlottenborgs slott och hade sällskap med Sam i telefonen. ♥ Jag är så glad för jag har precis lärt mig ett nytt sätt att spara och komprimera bilder i Photoshop. Så nu blir bilderna mycket finare och mer anpassad till bloggen än innan.
 
Jag älskar slott och herrgårdar, stora som små. Slott för mig bär på någonting i form av mystik och oskrivna historier. Det finns mycket nedskrivet, men ändå så mycket oskrivet som vi aldrig kommer få veta av. Jag förundras alltid över människorna som bott där. En plats där bara en liten minioritet av människor fick bo i. Släkthistoria och arv som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Hur såg deras vardag ut? Hur levde dom? Vad åt de? Vem besökte slottet? Vilka jobbade där? 
 
Alltså känslan jag jag får när jag är påväg till ett slott. Att först åka längs en allé med träd över hundra år gamla som bevakar vägen, till att se den första glimten av slottet. Jag älskar det. Jag blir som kär på nytt och helt uppspelt. Drömmen för mig är definitivt att en dag få gifta mig i ett slott. Det skulla vara som att få vara med i en saga för en dag. 
 
 
 
Under medeltiden hette Charlottenborg tidigare Vräknebo och tillhörde Vadstena och Vreta kloster, men år 1651 blev greven Ludwig Wierich Lewenhaupt tilldelad Vräknebo, Torpa och Kråksten. Dessa tre bildades ett säteri som han sedan kallade för Charlottenborgs Slott, tillängad sin unga hustru och grevinna, Charlotte Susanne Marie von Hohenlohe-Neuenstein und Gleichen. (Långt namn..) 
 
Herrgården som är uppbyggd i sten uppfördes år 1662 av Ludvig. En större ombyggnad ägde rum i slutet av 1700-talet men delar av byggnaden från 1600-talet går fortfarande att hitta. Idag ägs Charlottenborgs Slott  av Motala kommun och är numera ett museum. 
 
Det sägs att det spökar i slottet, att grevinnan Charlotte stod i köket i 3 års tid efter sin död i väntan på hennes man, så de skulle kunna begravas samtidigt. Det rummet sägs vara det mest hemsökta rummet av dom alla. Hon kallas för Vita frun och finns avbildad i ett glasfönster av Carl Erik Törner. I källaren ska det också finnas ett valv som varit oöppnat i flera år där det sägs att ryska krigsfångar finns inmurade i källaren. 
 
 
 
 
 
Kortfilm: Golden Arrow
 
Ja, resultatet då. Helt okej för att ha filmat i bara 2 timmar och för att vara en nybörjarfilm. Egentligen skulle det vara flera klipp i men jag tyckte inte de blev bra så jag försökte klippa ihop något iallafall. Min kamera är ju inte den bästa men det är ju en systemkamera och ingen filmkamera.